Felician_Z

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

1000 rocna modlitba Slovakov, alebo desatoro z maja 1939

.. vyhrabane v archive .. .. venovane Mone .. za tu diakritiku ..
    Isto kazdy z nas pozna tie nechutne maily, ktore casto chodia, ze urob to a to, pozorne precitaj, potom posli piatim, ci desiatim, alebo len tro a splni sa ti co si zelas .. popripade, ak to neurobis, nic sa ti nesplni a este ta postihne nestastie.
    Myslel som si, ze to je len vymysel internetu .. ale sekol som sa. Ked som sa zamyslel, spomenul som si, ze ked som bol este maly, dosiel susedke list, v ktorom bolo to iste. Teda aj postou chodili. Ale opat som si pomyslel, ze je to len vymysel poslednych rokov, snad po pade komancov.
    A to vsetko len do stvrtka. V archive sa mi dostal do ruk jeden dokument - "Tisicrocna modlitba Slovákov -desatero prikázaní Slovákov".
A na moje veeelke pocudovanie, na jej konci sa nachadza podobna formulka ako pri uz spominanych mailoch, ci listoch.


Tisícročná modlitba Slovákov.

Svätý Juraj

nezabudni na svoj ľud, nedaj zahynuť nam ani našim deťom.

desatero prikázaní Slovákov.


1/ Ver v dobré právo nášho malého, ale tisícročného národa a ver v právo na osobitý život slovenského ľudu.

2/ Ver v historickú spravodlivosť, ktorá nestrpí dlhoročného utláčania tohoto práva.

3/ Never tomu, že sme žili tisíc v nemeckej. lebo v mad. ríši, presveč sa v historii, že to bolo inač.

4/ Never tomu čo píšu české alebo slovenské noviny, lebo čo povie české lebo slovenské rádio, lebo v redakciách av rozhlase sedia Nemci, ktorí všetko kontrolujú.

5/ Never tomu, že všetcia slovenský vodcovia súhlasia s tým, čo sa stalo v marci. Je len niekoľko zapredancov, ktorí zo zmeny mali a majú osoh.

6/ Never tomu, že sme vo svete opustený.

7/ Slovenký nie len hovor, ale i smýšľaj.

8/ Nechod na slávnosti Nemcov.

9/ K Nemcom sa chovaj tak, aby vedeli, že sú tu cudzinci a že sú vo službách nespravedlivosti.

10/ Nik nezabudni, že 40miliardové hodnoty, vybudované z krvy a potu slovenského ľudu, boly vydrancované nemeckým vojskom.


    Táto motlitba mi bola zaslaná a musí byť rozšírená po celom území republiky Cechov a Slovákov. Opiš ju a zašli bez podpisu svojim 5 známym. Vykonaj tento úkol hned, bez finančného zaťaženia svojich priateľov. Pamätaj, že tým rozširuješ myšlienku na znovunadobudnutie samostatnosti a slobody a že i táto práca ti zaručuje šťastie v novom štáte. Ak prerušíš tento reťaz vyradil si sa z reťazu budovateľov slobody a nezávislosti, a nebudeš môcť byť v novom štáte šťastný, lebo sa nebudeš radovať až sa budú všetcia poctivý Slováci radovať. Ak si gardista, je to tvojou povinnosťou tým skôr, lebo garda je za národom a za Sidorom a tí, ktorí gardu potláčajú sú dnes pri moci.


/22.5. 1939/





Historia / Politika a podobne .. | stály odkaz

Komentáre

  1. Ech!
    Nadosratie. :)
    Aľe jeno mi vyzrac, duša moja. Že prečo mi takjeto šakovakje písma neposielaš mejlon, abi son to mohla pubľikuvať na Druhej svetovej?
    publikované: 20.01.2007 09:55:38 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Mona :)
    Tak Ti to poslem :) al najskor som sa Ti chcel nejako verejne revansovat za tu diakritiku, sak vies. A este som nasiel aj ine zabavnejsie veci, len ich estelen prepisujem. Najlepsi je jeden list ministrom, v ktorom dedko, ci kto to pise nadava na vsetko, ale najhorsie je, ze tie vety ani poriadny zmysel nedavaju ..
    ukazka:
    "Masaryk žobrák otrhani nás olúpil išiel do Ameriki štvať ne Rakusko Uhorsku vládu a Slovakov že sme žrali chrusti ti blbi Amerikani mu uverili hádam sme nie sliepke kohúti ale ľudia to ani pes nechce vtedi boli zlate časi ale teras ako, len v plači asmútku vsuženi."
    hejze pekne :)
    publikované: 20.01.2007 11:17:23 | autor: Felician (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014