Felician_Z

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kratko o volbach v Cesku

kratucky, snad humorny, postreh ..

    Vcera, ked som napojil notebook na siet, pripojil sa na icq kuk, ci tam niekto znamy nie je, s kym by som prehodil par slovicok, ci skor pismenok pocas ranajkovania, som dostal link. Nebolo by to nic zvlastne, ak by to nebolo od kamaráta, ktorý sedel len 3 mestre odo mna. Aj ked, stava sa to casto, ved si predsa nebudeme diktovat odkazy pismenko po pismenku, ked takto to pojde rychlejsie.

Pozrel som sa teda, kam ma to odkazal a nasiel som tam clanok asi takyto:

    "5. června 2006  8:45 - Uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř v sobotu večer telefonoval premiérovi Jiřímu Paroubkovi. Krejčíř mu drze popřál k volebnímu neúspěchu. Když Paroubek zjistil, kdo je na druhé straně aparátu, zakřičel prý: "Ty jeden dobytku!""

Link na cely clanok najdete tuto: http://zpravy.idnes.cz/krejcir-po-volbach-telefonoval-paroubkovi-fjb-/domaci.asp?c=A060605_083443_domaci_ton

Otocil som sa po precitani na kamarata a povedal som, ze naozaj zaujimave a celkom vtipne.

On, kedze je clovekom, ktori sa ani najmenej nezaujima o politiku sa ma len tak letmo opytal, ako to teda dopadli volby v Cesku. Moja odpoved bola takato:

"Celkom zaujimavo, ODS, KDU - CSL a SZ maju 100 mandatov a CSSD a komunisti taktiez 100. Som zedavy, kto dostane v parlamente podporu."

Len sa tak na mna nechapavo pozrel a sucho skonstatoval:

"A to si jedni, ci druhi nevedia niekoho kupit, aby mali vacsinu?"

Pekne nie? Na Slovensku by s tymto asi nebol problem ved, uz sme to zazili  .

 

    Ale mozno su na tom Cesi predsa len lepsie, su "vyspelejsi, ak sa neuchylia k takymto krokom. No i tu by sa dalo oponovat - na Slovensku komanci zatial tolko hlasov a % nemaju, a da Boh, ze ani mat nebudu .. naopak, u susedov sa im celkom dari ..


Historia / Politika a podobne .. | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014