Felician_Z

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nieco z dejin .. davnejsich i nedavnych ..

.. o madarskych (seba)klamoch ..
    Ked som bol ped dvoma tyzdnami na ture, kamaratka mala so sebou knihu od Milana Ferka Maďarské (seba)klamy. Necital som tu knihu celu. Zaujalo mo vsak, co Mata precitala ..

"Nemecko je všade tam, kde žijú Nemci"
1938, nemecky vodca Adolf Hitler
- toto asi poznate ..

a poznate aj toto?

"Je mojím svätým presvedčením, že Maďarsko je tam, kde žijú Maďari."
S. Kavássy, podpredseda Maďarského parlamentu, v rozhovore pre denník Népszava, november 1997

Zaujimave, aspon podla mna. Nasi juzni susedia si uz cele tisirocie, ba aj trochu viac nieco nahovaraju a pritom klamu. Klamu inych a aj seba. My, Slovaci, sme oznacovani za nacionalistov, fasitov, nacistov a neviem este akych istov, ale pritom ovela ovela vacsie nepokoje a demostracie sa konaju v Madarsku. Mohli sme to vidiet aj pred necelymi troma tyzdnami. Media, cast z nich, vtedy kritizovali vyzvu nejakeho rabina, aby zisia ostali doma, pocas vyrocia revolucie .. necudujem sa. A to pritom zidia dlhy cas podporovali madarizacne snahy ..

Ked som dnes rano dosiel a intrak, klikol som na www.sme.sk a co som tam nasiel? Csaky, podporovany Durayom, ktory chudak o chvilu vyhlasi aj Karola Velkeho, ci Caesara za Madara sa stal predsedom strany .. jedno jedine ma na tom tesi .. mozno to bude zanik SMK.

Asi by bolo potrebne opat zaviest system reciprocity ..

PS: niesom na cionalista, ani iny ista .. len ma niektore veci zaujmu tak, ze ich chcem zdielat .. a aj tu je na to priestor ..

f.

Historia / Politika a podobne .. | stály odkaz

Komentáre

  1. Maďari majú doma bordel...
    ...nuž tak ich zvelebený pán premiér musel odvrátiť pozornosť Európy inam, napr. na Slovensko. Aha, kukajte, akí fašisti tam žijú, Slota vo vláde, Hedvigu vybili, rasisti! Fico sa musí Maďarsku ospravedlniť. A hlavne nekukajte, aké demoštrácie robia maďarskí nacionalisti v Budapešti. A že sa Duray presúša na akciách hnutia 64 žúp, čo je maďarská obdoba SP, to zázračne nikomu nevadí. Ktorý vládny predstaviteľ sa zúčastnil nejakej demonštrácie SP? Veď ani len Slota nie, keď nedajú vypiť. :)))

    publikované: 02.04.2007 12:15:54 | autor: Mona (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ahoj :)
    Dakujem:) pomohol si mi vymysliet nazov na rozpravanie:)
    O ľudských (seba)klamoch
    Inak veľmi sa do toho nerozumiem, dufam ze nemas nic proti madarom. Vcera som nahodou pozerala v tv Beelu:) a zdal sa mi celkom v poriadku.
    Moze to byt predzvest niecoho, ked sa S. Kavássy vyjadruje ako Hitler...
    publikované: 02.04.2007 12:30:52 | autor: strapateslnko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014